אוזני המן לפורים – פברואר 2013

הרבה זמן לא כתבתי, בין היתר כי לא אפיתי המון דברים מורכבים וחדשים (למעט עוגת מוס פיסטוק אחת, שתתואר בהרחבה בפוסט נפרד). היו, כמובן, גם סיבות נוספות, כמו כתיבת תזה ובחינה עליה. אז כן, נכון לכרגע עדיין אין אישור רשמי אבל הוא בדרך: תואר שני – צ'ק. בוודאי תשמחו לדעת שיש לי החלטות לגבי הדוקטורט, ולמעשה, מחר אני כבר דוקטורנטית. פרוייקט המאסטר שלי התפתח לכאלה כיוונים חדשים ומעניינים שלא יכולתי לנטוש אותו סתם ככה. אז אני נשארת עם החברים ועם הפרוייקט האהוב, שאני מקווה שלא יתחיל לאכזב, וזהו. 4.5 שנים של מחקר נפתחות השבוע.

אבל, לפני זה יש חג. ולכבוד החג, מתחברים למקורות באימפריה האוסטרו-הונגרית ומכינים אוזני המן. החלטתי להכין כאלה קלאסיים ולא מתחכמים. אוזני המן במילוי פרג. אוזני המן זה די הרבה עבודה, אבל היי, מדובר בעוגיות חמאה עם הרבה התעסקות של האצבעות – נשמע בדיוק בשבילי. המילוי והבצק מבוססים על מתכונים של אמא שלי ושל הספר האלמותי עוגות לכל עת, כמובן, עם התאמות שלי.

* חשוב * כל ההכנה לוקחת משהו כמו שעתיים-שלוש. מכינים את המילוי, מכינים את הבצק, מחכים, ורק אז מכינים עוגיות ואופים. אם אין לכם 3 שעות כאלה, אפשר להכין את המילוי ערב קודם. או שתכינו משהו אחר.

אוזני המן במילוי פרג – 45-50 עוגיות קטנות או 20-30 בינוניות

מתחילים בהכנה של המילוי כי הוא צריך להתקרר שעה-שעתיים לפני שאפשר לעבוד איתו:

ממיסים בסיר קטן –
רבע כוס מים
שליש כוס סוכר
כף דבש או סילאן

אחרי שהסוכר נמס מוסיפים כוס פרג טחון (110 גרם), רצוי טחון טרי, וממשיכים לבשל על אש קטנה דקה-שתיים, תוך בחישה. מסירים מהאש ומוסיפים 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות תמצית וניל (אני השתמשתי באחת שאני הכנתי) ואם רוצים אז גם 2-3 כפות צימוקים או חמוציות. אני לא מתה על צימוקים אז השתמשתי בחמוציות. זה לא חובה, בכל מקרה. יוצא מילוי חמוץ-מתוק עדין, ואם אתם אוהבים פרג אז תדעו שהוא מאוד מאוד טעים ושאפשר פשוט לאכול אותו בכפית. תשתדלו לא לסיים הכל, לשים אותו בצד ולתת לו להתקרר.

בזמן ההתקררות מכינים בצק חמאה פריך:

כוס ורבע קמח
כף סוכר
חלמון אחד
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות מיץ לימון
3 כפות חלב
קורט מלח

מערבבים הכל בידיים, מכינים כדור, עוטפים בניילון, שמים במקרר בערך לשעה והולכים לעשות משהו חשוב.

בשלב הזה מנקים משטח עבודה, נגיד, השיש במטבח שלכם, ואז אחרי שהוא מתייבש קצת מקמחים אותו. לוקחים בערך שליש מכדור הבצק ומתחילים לרדד במערוך, הכי דק שאתם יכולים בלי שהבצק יקרע. זה יוצא בערך 2-3 מ"מ. לוקחים כוס, צנצנת, חותכן עוגיות או כל דבר עגול אחר עם שפה דקה וקשיחה. אני השתמשתי הפעם בצנצנת עם פתח בקוטר כ-4 ס"מ כי רציתי עוגיות יחסית קטנות. חותכים עיגולים ושמים אותם בצלחת בצד. את יתר הבצק אוספים, מרדדים שוב, ושוב קורצים עיגולים. ככה עד שנגמר הבצק. יכול להיות שיהיה צורך לקמח שוב. לוקחים עוד שליש מהבצק ועושים הכל שוב. ככה גם עם השליש האחרון. אני קיבלתי בערך 45 עיגולים כאלה. אם נאשר לכם קצת עודף בצק תשמרו אותו בינתיים כי אפשר להשתמש בו לסתימת חורים.
מחממים תנור או טוסטר אובן ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומתחילים למלא את האוזניים. לעיגולים בגודל של 3.5-4 ס"מ צריך בערך חצי כפית מילוי. שמים את המילוי באמצע ואז צובטים את הבצק מעל איפה שנמצא המילוי, ככה שנוצר חרוט – למעלה יש קצה מחודד ולמטה חצי עיגול. עושים אותו דבר בחצי העיגול שנשאר כדי ליצור פינות נוספות. המילוי נשאר בולט באמצע. לא נורא אם הוא קצת גולש. אם הוא ממש גולש אז תוציאו קצת.
אפשר לשים בתבנית כשצד עם המילוי פונה למטה ואז מתקבלות עוגיות משולשות שלא ממש רואים בהן את המילוי או לאפות כשהמילוי פונה למעלה. אם יש יחסית הרבה מילוי אז עדיף לאפות כשהוא פונה למעלה אחרת הוא ימרח מלמטה. הבצק הזה לא נדבק והעוגיות לא תופחות אז אפשר לשים אותן די קרוב בתבנית. פשוט תסדרו ככה שהן לא נוגעות אחת בשניה, זה מספיק.

אופים ב-170 כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות (זמן האפייה קצת משתנה לפני גודל העוגיות ועובי הבצק). בכל מקרה, מתקבלות עוגיות די אווריריות וקלות, לא מאוד מתוקות, אבל טעימות מאוד. חג שמח!

 

הפעם אין תמונות בכלל כי לא טיפלתי בהגדלת הזיכרון. אני אעשה את זה, מבטיחה!

 

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים