עוגיות טחינה "מופחתות אשמה" November 2012 – Low Guilt Tahini Cookies

שלום לכולם,

הרבה זמן לא כתבתי, ויש לציין שאין חדש בנוגע לדוקטורט שלי. המאסטר דווקא מתקדם מאוד יפה, תודה ששאלתם. חלק מכם חוזרים ומבקשים שאני אכתוב מתכונים פשוטים, אז למרות שבזמן האחרון יש לי חשק להכין משהו מורכב ומושקע, הנה עוד מתכון קל ופשוט לעוגיות טחינה מופחתות אשמה. מופחתות אשמה כי יחסית יש בהן מעט סוכר וכמות יפה של טחינה. None the less, אלו עוגיות. יש סוכר, יש כמות יפה של טחינה ויש חמאה.

כמות ל-20-25 עוגיות
75 גרם חמאה רכה (במיקרו זה מצוין)
כוס קמח לבן רגיל
רבע כוס סוכר לבן (4 כפות)*
כפית מחוקה אבקת אפיה
2/3 כוס טחינה גולמית לא מתובלת
כפית תמצית וניל
קורט מלח

* המתכון הזה יוצר עוגיות לא כ"כ מתוקות. במתכון המקורי (אם אני לא טועה הוא של רוני ונציה) יש חצי כוס סוכר ולדעתי זה המון. אם אתם מאוד אוהבים מתוק אז תוסיפו, אבל לדעתי לא יותר מעוד 2 כפות. כמו כן, אני הפחתתי מכמות החמאה והגדלתי את כמות הטחינה ביחס למה שרוני ונציה הכינה. לא ניסיתי להכין עם קמח מלא ולא עם טחינה מלאה. יכול להיות שזה יעבוד, אבל לא צריך גם להיסחף. אלו עוגיות for crying out loud, לא סלט ירוק.

איך מכינים? מחממים תנור או טוסטר אובן ל-160 מעלות ועד שהוא מתחמם מרככים את החמאה (דקה במיקרו תעשה את העבודה), מוסיפים את כל יתר החומרים, מערבבים בידיים וזהו. שימו לב שהבצק יוצא מאוד פירורי וזה נראה כאילו שבטח יש איזו טעות כי לא הכל מתחבר. אם אתם יכולים לקחת חלק מהפירורים ולמעוך אותם לגוש יציב שלא מתפרק אז זה טוב מאוד. אם זה לא מחזיק, תוסיפו קצת טחינה עד שיהיה אפשר למעוך לגוש. יוצרים בידיים עוגיות בגודל 2-3 ס"מ ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
אופים בערך 20 דקות עד שהעוגיות קצת מזהיבות. מייד אחרי שהן יוצאות מהתנור הן מאוד רכות ומתפוררות. צריך להתאפק, לחכות שקצת יתקררו ואז ורק אז אפשר לאכול.

מסיבה טכנית כלשהי אין לי אפשרות להעלות עוד תמונות היום. במזל יש מספיק מקום לתמונה החשובה ביותר שמראה איך נראה הבצק לפני שיוצרים ממנו עוגיות. תאמינו לי שאחרי אפיה יש גם עוגיות מוכנות.

 

Hello All,

It's been a long time since I last wrote here. So far no real progress was made with my Ph.D plans. M.Sc is going very well though. Several people ask me to write simple recipes, so, even though I wanted to make some show-off desert, here's a recipe for simple "low-guilt" cookies. "Low guilt" since they have a fairly small amount of sugar and also a liberal amount Tahini. None the less, they do contain butter sugar and Tahini, which although contains "good" fat, it in fact contains lots of fat. In comparison with other cookies, these aren't as bad, hence they are low guilt cookies.

Ingredients for 20-25 cookies:
75 grams of soft butter (softening it in the microwave is a good option!)
1 cup plain white flour
1/4 cup white sugar (4 tablespoons)*
1 flat teaspoon of baking powder
1 teaspoon vanilla extract
2/3 cup of Natural Tahini, not seasoned, just the sesame spread (about 120 grams)
a pinch of salt

* This is a pretty small amount of sugar and it makes cookies which aren't very sweet. If you like food that is very sweet, feel free to add another couple of tablespoons.

Pre-heat your oven or toaster oven to 160 (c), soften the butter, add the rest of the ingredient and mix with your hands. Notice that the dough is very "crumble-like". It's alright. See picture for illustration of what it should look like. You should be able to pinch some of the crumbs and squeeze them into a solid ball which keeps its shape. If you can't make a solid ball add another 1-2 tablespoons of tahini to the mixture.
Create balls of 2-3 cm and place them in an oven pan with a baking sheet. Bake in 160 (c) for about 20 minutes until the cookies turn light golden. Keep in mind, The cookies will easily fall apart when they're very hot so you have to let them cool before eating.

I have some technical difficulties with uploading more photos today. Luckily, I was able to upload the most important one, the one showing what the dough should look like.  Eventually you get real cookies, I promise!

See you next time!

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוגיות טחינה "מופחתות אשמה" November 2012 – Low Guilt Tahini Cookies

  1. מאת digital-media‏:

    חח… מופחתות אשמה :)
    ניסיתי ואני חייב להודות – טעים טעים טעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים