עוגיות חמאה שקדים-פיסטוק אוקטובר 2012 Pistachio-Almond cookies October 2012

לחפש דוקטורט זה קצת כמו ללמוד למבחן. יודעים שצריך לעשות את זה, שזה כולל ממש לשבת מול המחשב ולקרוא דברים רציניים (לפעמים אפילו מאמרים, רחמנא ליצלן!), שיש דד-ליין והכל, ועדיין, כל כך הרבה יותר כיף לעשות דברים אחרים. למשל עוגיות. סלטים. לנקות את הבית. לעשות כביסה. אז אחרי שבזבזתי קצת זמן על שני הראשונים, בסוף אפילו הגעתי לשבת קצת על דוקטורט. אבל… עוד אין על מה לספר בנושא. על עוגיות דווקא יש.

חלק מהקוראים החברים ביקשו שאני אפרסם גם דברים יותר פשוטים. לא עוד מוסים ואפייה עיוורת. משהו קליל יותר שגם אנשים עם פחות זמן, ניסיון או חדוות אפייה יוכלו להכין. אז הפעם יש מתכון לעוגיות פשוטות. הרכיבים אולי טיפה מורכבים יותר, אבל ההכנה מאוד פשוטה, וכמו בהרבה מתכונים שלי אפשר להחליף רכיבים ברכיבים אחרים. באמת, זה רק נשמע שם מפוצץ.
בסוף הפוסט תופיע גם גרסה באנגלית של הכתוב, לטובת חברי שאינם דוברי עברית אבל הם כן חובבי אפיה. או לפחות הם חובבים אותי מספיק כדי להעמיד פני מתעניינים.

כמויות ל-20-30 עוגיות (תלוי בגודל)

70 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח רגיל (120 גרם)
חצי כוס שקדים טחונים ( 50 גרם)
שליש כוס פיסטוקים טחונים (40 גרם, שנשארו מבצק הפיסטוקים הפריך של ראש השנה)
1 ביצה
5 כפות סוכר לבן רגיל
כפית תמצית וניל
רבע כפית אבקת אפיה

בלי גינונים מיותרים – מערבבים בידיים את כל החומרים עד שנוצר בצק אחיד. אם הבצק רך מדי תוסיפו קצת שקדים או פיסטוקים (תתחילו מכף ותראו). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים אותו לשעה-שעתיים למקרר.
אני השתמשתי בשילוב של פיסטוקים ושקדים, אפשר להשתמש רק באחד מהם, אפשר להשתמש בכמות מקבילה של אגוז טחון אחר, מה שיש לכם ומה שאתם אוהבים. העיקר שהכמות הסופית תהיה של 90-100 גרם.

מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות ומכינים את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה. יש שתי צורות להכין את העוגיות, מצורפות תמונות המחשה: אחת – לוקחים גוש בצק קטן, 2-3 ס"מ, מכינים ממנו כדור ומועכים קלות בתבנית לעובי של בערך 1 ס"מ. השניה – מכינים מהבצק גליל בקוטר של 2-3 ס"מ ופורסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. אין הרבה הבדל, מה שיותר נוח לכם. לא ניסיתי הפעם אבל אני חושבת שאין בעיה להקפיא גלילי בצק עטופים בניילון נצמד, ובשעת מצוקה לחמם תנור, לפרוס אותם ולאפות.

    

אופים ב-180 מעלות 12-15 דקות עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור, נותנים קצת להתקרר ורק אח"כ אוכלים. הן יותר טעימות אחרי שזה קצת מתקרר. באמת.

       

כמה דגשים למתכון:
1. כמות הסוכר כאן היא יחסית קטנה. אם אתם מכינים לילדים אז כדאי להוסיף כף-שתיים.
2. תמצית וניל – אמרתי פעם ואומר שוב- אני ממש חושבת שעדיף להשתמש באחת איכותית. כזאת שיש בה באמת וניל ולא רק ונילין וצבעי מאכל. זה עולה הרבה יותר, נכון, אבל אני חושבת שזה שווה את ההשקעה. רוב האנשים לא קונים הרבה וניל אז הם יכולים להרשות לעצמם את ה-20 ש"ח פער במחיר. אם אתם מאלה שמשתמשים הרבה אז בוודאי שכדאי סוג מוניל אמיתי ולא ונילין וצבעי מאכל. בקרוב אני מתכננת להכין תמצית וניל משלי. כשזה יקרה אני אכתוב על זה, זה אמור להיות קל ופשוט.
3. בעצם זה מתכון לבצק פריך, אפשר להשתמש בו גם כתחתית לעוגות. בבצק פריך צריך להקפיד על חמאה קרה ובלי לערבב יותר מדי ודברים כאלה. כאן פחות אכפת לי על זה כי אלו עוגיות. אני משערת שזה יעבוד טוב אפילו עם חמאה מומסת.

 

Looking for a Ph.D position is a lot like studying for an exam: You know you should be doing   that. You know it requires actually sitting in front of your computer, reading serious matters.  You even have a dead-line, more or less. Yet, you prefer doing other things. Such as baking cookies. Or chop salads. Or clean your house, or do your laundry. Well, lucky for me I only did the two former. And as a matter of fact, I actually did spend a couple of hours searching for a Ph.D position. Nevertheless, cookies were indeed baked. Nothing to write home about the Ph.D though.

Several of my friends have requested that I write somewhat more simple recipes. Something that my less-experienced readers could also make at home. So I present this cookies recipe, which is very simple to make, and is in fact just a little take off on your garden variety butter  cookies. You'll need ground almonds and ground pistachios, which I hope you can easily get. However, if you have any difficulty getting one or two of those ingredients, you can easily replace them with any other ground nut that you can find. In Israel ground almonds are found in most supermarkets, either in the nuts section or in the baking products section. I bought the pistachios in a shop specializing in dried fruits and nuts. The nice people at the shop ground the nuts for me. As I said, Walnuts, Pecans, Hazelnuts will work as well.

Let's get to work: Ingredients for 20-30 cookies

1 cup of plain white flour (120 grams)
half a cup ground almonds (50 grams)
1/3 of a cup ground pistachios (40 grams)
5 tablespoons of plain granulated white sugar
1 egg
70 grams of cold butter, diced
1 teaspoon vanilla extract
1/4 teaspoon baking powder

Mix all the ingredients with your hands in a bowl. Make sure the butter is incorporated in the dough. Wrap the dough in a plastic wrap and put it in the fridge for an hour or two.
Heat your oven or toaster oven to 180 degrees (c) and prepare your cookies on a baking pan, covered with a baking sheet. There are two methods by which you can prepare your cookies, both illustrated in the pictures. The First: pinch 2-3 cm of the dough, make a small ball and gently squeeze it in the pan until it's about 1cm thick. The Second: Roll the dough until it's 2-3 cm thick and slice it with a knife to 1cm thick slices. I haven't tried it but I believe you can freeze the rolls and in times of desperate needs, just heat up your oven and slice your (half) frozen dough rolls.
Bake in 180 degrees (c) for 12-15 until the cookies are slightly golden. take out of the oven and let cool. The cookies are tastier after chilling a little, believe it or not.

A few extras:
1. The cookies aren't very sweet. If you make them for children you might want to add a couple of more tablespoons of sugar.
2. Please use a good vanilla extract. One that is made from actual vanilla beans, not just vanillin and food coloring chemicals. It costs a lot more than the artificial one but I think it's worth the money. Especially since most people don't buy vanilla extract that often. I plan to make my own extract soon, when I do, I'l write about it.
3. This recipe is very similar to a regular sweet crust recipe so you can use it as a base for cakes as well. When we make a crust we want to use cold butter and we don't want to mix and knead too much. As these are cookies and not a crust, it's less crucial. You'll probably get tasty cookies even if you use melted butter.

Enjoy!

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

4 תגובות על עוגיות חמאה שקדים-פיסטוק אוקטובר 2012 Pistachio-Almond cookies October 2012

  1. מאת יד 0‏:

    נראה פצצה וטעים מאוד

  2. מאת sagive‏:

    נראה תענוג וטעים יאמי יאמי…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים