עוגת "טיוטה" לראש השנה – בצק פיסטוק פריך במילוי גנאש שוקולד מריר (ספטמבר 2012)

ובכן, למרבה השמחה, שוב מרשים לי להכין את הקינוח לראש השנה! בתכנית שלי להכין בצק פיסטוק פריך עם קרם שוקולד לבן (ו/או וניל) וקישוט של פטל. אתם בוודאי זוכרים שבד"כ אני מכינה בצק פריך עם שקדים טחונים. הפעם החלטתי לבדוק אם הסיפור הזה יעבוד גם עם פיסטוקים טחונים במקום שקדים. מי שיש לו מעבד מזון או מטחנה (מטחנת קפה או מטחנה של תבלינים) יכול לטחון פיסטוקים לבד. מי שלא, כמוני, (בכל זאת מטבח קטנטן ודל אמצעים…) יכול לקנות פיסטוקים טחונים. אני קניתי בחנות של אגוזים ותבלינים והם פשוט טחנו לי אותם במקום. בניגוד לשקדים טחונים שזה מוצר שיש בכל סופר וגם בחלק מהמכולות, פיסטוקים טחונים זה הרבה פחות נפוץ. פחות נפוץ אבל לא בלתי אפשרי. לאחר התייעצות עם חברים מביני עניין בתחום האפיה, חשבתי שמכיוון שפיסטוקים הם שומניים יותר משקדים אני פשוט אפחית מכמות החמאה במתכון.
הפעם אני רק רציתי לבדוק אם בצק פריך-פיסטוק זה בכלל דבר יישים אז למעשה הכנתי עוגת טיוטה. חדי העין בוודאי הבחינו שהשוקולד כאן הוא חום ולא לבן. זה בעוגת הטיוטה הזו, שכל תפקידה הוא ניסוי כלים לבצק. זו לא עוגת החג.


בתמונה – רכיבי הבצק (כמות של 1, לתבנית של 22):

1.5 כוס קמח לבן
0.5 כוס פיסטוקים טחונים (50 גרם)
0.25 כוס סוכר
ביצה אחת
75 גרם חמאה קרה בקוביות

מערבבים הכל, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר (where else?). הבצק הזה יצא מעט פירורי מדי ויכול להיות שבכל זאת כדאי עוד קצת חמאה. אולי שני חלמונים במקום ביצה שלמה. אבדוק את הנושא ואודיע לכם.

אחרי שעה, מסדרים בתבנית עם נייר אפיה ואופים כרבע שעה ב-180 מעלות, עד שהבצק מתחיל להיות חום. הפעם לא אפיתי באפייה עיוורת אבל גם לא הוספתי אבקת אפיה (מה שנראה לי שדווקא אעשה בעוגה לחג).

לגנאש השוקולד המריר – מה שתמיד צריך בגנאש שוקולד מריר.

שני שליש כוס שמנת מתוקה (כאן בהחלט מספיק 10% שומן, אפשר גם להחליף בכמות דומה של קרם קוקוס)
200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
כפית תמצית וניל
כף-שתיים של your garden variety liquor. אני שמתי שתי כפות ויסקי
כף אבקת קקאו

מחממים את השמנת ואז ממיסים בתוכה את השוקולד. יתר הדברים הם לטעם, הם לא חובה. את הקקאו הוספתי כי כל הסיפור היה מתוק מדי בעיני. אפשר גם להוסיף רבע כפית נס קפה (לא היה לי), זה תמיד הולך טוב עם שוקולד מריר. אם אתם מתעקשים, אפשר לעשות את זה גם עם שוקולד חלב אבל אז הייתי מורידה 2-3 כפות סוכר מהבצק.
את התערובת הכיפית שופכים על תחתית הבצק האפויה. מקשטים בפיסטוקים קצוצים או במה שבא לכם. אני קניתי פיסטוקים מקולפים ופשוט חתכתי אותם בסכין. צריך כ-4 כפות פיסטוקים קצוצים, שזה בערך 25-30 גרם.

שנה טובה, חברים!

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

תגובה אחת על עוגת "טיוטה" לראש השנה – בצק פיסטוק פריך במילוי גנאש שוקולד מריר (ספטמבר 2012)

  1. מאת מיקי‏:

    נראה טעיםםםם – אני אנסה ממש בקרוב – תודה :)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים