מסיבת פתיחה – טארט שקדים ומוס מנגו – ספטמבר 2012

שלום לכולם!

היום עוגה שנעשתה במיוחד לפתיחה של הבלוג בפורמט הנוכחי. עוגה לא מאוד מסובכת אבל עם די הרבה שלבים (וכתוצאה מכך גם כמה וכמה כלים בכיור. מילא). העיקר של העוגה הוא מוס של מנגו טרי וחוץ מזה יש שם גם בצק שקדים פריך, וגם קרם שקדים אפוי. העוגה הוכנה בתבנית חד"פ גדולה (29 ס"מ) והכמויות בהתאם.

בצק שקדים פריך – אתם כבר מכירים אותו. הכמות הדרושה כאן היא כמות של 1.5:

קמח לבן – כוס ושני שליש
שקדים טחונים – חצי כוס
סוכר – רבע כוס
קוביות חמאה  קרה – 120 גרם
ביצה שלמה אחת ועוד חלמון

מערבבים הכל – לא הרבה מדי, עוטפים בניילון נצמד ומקררים בערך שעה. אם אפשר, עדיף לקרר קצת אחרי שמסדרים בתבנית (אפילו להקפיא) אבל השלב הזה הוא לא הכרחי. מכסים בנייר אפייה ועל זה שופכים שעועית ייעודית (או חומוס, או עדשים או משהו כבד אחר שלא יישרף). אופים 20 דקות ב-180 מעלות, מוציאים ומורחים קרם שקדים.

קרם שקדים (לא מתוק)
חמאה מומסת- 70 גרם
שקדים טחונים – 70 גרם (בערך שני שליש כוס)
ביצה אחת שלמה

מערבבים הכל ומורחים על הבצק החצי-אפוי. ממשיכים לאפות עוד 15 דקות.

מוס מנגו:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה – 32% שומן (250 מ"ל)
מנגו בשל קטן
כף-שתיים סוכר -לפי הטעם של המנגו
תמצית וניל – כפית
אופציונלי (אני שמתי) – 2 כפות טריפל סק או ליקר פירות אחר

מקלפים את המנגו וחותכים אותו – טוחנים בבלנדר יד עם הסוכר, הווניל והליקר. כמובן שאפשר גם לטחון בבלנדר רגיל או במעבד מזון. אח"כ מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וחזקה – עד שיש "פסגות רכות" שנשארות. מוסיפים בהדרגה את המנגו הטחון ומערבבים לאט ובעדינות. שופכים את המוס המוכן על בסיס העוגה האפוי.
חשוב מאוד – הבצק וקרם השקדים צריכים להתקרר לפני ששופכים את המוס!
אני קישטתי בשקדים גרוסים קלויים. שמים לילה במקרר ומביאים למעבדה.

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים