סלט עשבי תיבול + תאנים אפויות עם גבינות

חברים מהמכון, מי שמכם עוד לא יודע, בימי חמישי בבוקר יש "שוק איכרים" מאחורי מעונות סמי כהן. יש שם פירות וירקות, מאפים, פרחים, שמן זית, דבש ועוד כל מיני דברים. לא תמיד הכל טוב ומפתה באותה המידה אבל בסה"כ זה נחמד להצטייד שם לקראת הבישול של סוף השבוע. אני לא יודעת מה הכי מוקדם שאפשר לבוא, אבל תבואו הכי מאוחר ב-9-9:30, אחרי זה כבר כמעט אין כלום.

השבוע קניתי כל מיני דברים, בהם פירות קיץ כיפיים וגם עשבי תיבול שונים לסלט עשבי התיבול שמייד יופיע. אל תשכחו שפירות קיץ כיפיים שמופיעים בהקדמה יופיעו גם בקינוח.  לא מצאתי בשוק את כל עשבי התיבול שרציתי, אז חלק השלמתי בסופר.

 

 

הסלט שאני הכנתי (מספיק ל-2-3 מנות גדולות או 4 קטנות)

סלרי – 7-8 גבעולים וחלק מהעלים (חלק זרקתי, תשאירו אם אתם ממש אוהבים עלי סלרי)

כוסברה – צרור קטנטן מהשוק, במונחי סופר או שוק רגיל זה בערך רבע מצרור רגיל

פטרוזיליה – 3/4 צרור

שמיר – חצי צרור

בצל ירוק – 2 גבעולים

קצת בזיליקום ונענע – עוד לא בסלט בשלב הזה, ישולבו בהמשך הערב

חצאי שקדים מולבנים קלויים – חצי כוס, אפשר גם להחליף בקשיו

חמוציות – חצי כוס

 

הערה קטנה לגבי חמוציות: חמוציות מיובשות זה דבר מאוד חמוץ ולא טעים בכלל. זו הסיבה שברוב הגדול של המקרים ממתיקים אותן. אפשר להמתיק בסוכר רגיל, ואז הצבע שלהן הוא מן אדום-בורדו קצת זרחני, אפשר גם להמתיק במשהו "טבעי", בד"כ רכז תפוחים, ואז הצבע שלהן הוא יותר בורדו-חום. אם תראו את שני הסוגים אחד ליד השני אתם תשימו לב להבדל. אפילו הגברים ישימו לב. מי שאומר לכם שהחמוציות שלו הן ללא סוכר – תשאלו אותו במה הן כן ממותקות. לפעמים הם קצת מתחמקים מתשובה (כמו, דרך אגב, האיש שמוכר חמוציות בשוק האיכרים). חמוציות בלי שום המתקה הן ממש חמוצות וזה לא טעים. פעם אחת טעמתי כאלה, אני מדברת מנסיון.

 

הרוטב לסלט הוא פשוט מאוד –

שני ליימים סחוטים, 2-3 כפות שמן זית, קצת מלח. זה צריך להיות חמוץ במיוחד. אם אין ליים אז לימון זה בסדר גמור. הכמות של המיץ היא בערך רבע כוס (50 מ"ל).

 

בסה"כ הסלט הזה מאוד מודולרי ואין בו רכיבי חובה – לא אוהבים בצל, לא חייבים, לא אוהבים כוסברה – אל תשימו, לא רוצים שמיר -בסדר. לא רוצים את כל השלושה? תכינו סלט אחר. העיקר שיהיו הרבה מאוד עשבים ירוקים טריים.

סלט עשבי תיבול, שקדים וחמוציות

 

סלט עשבי תיבול, שקדים וחמוציות

 

סלט עשבי תיבול, שקדים וחמוציות

לקינוח-

היום קינוח קל מאוד ולא ממש מתוק: אמרתי שקניתי פירות קיץ כיפיים. בין היתר הבאתי תאנים. התלבטתי אם להכין מהן עוגה אבל החלטתי לאפות עם גבינה במקום. אני בחרתי לאפות חלק עם ברי וחלק עם פרמזן. העיקר שזו תהיה גבינה עם טעם חזק, יחסית. גבינות כחולות יכולות לעבוד גם, אבל שיהיו יחסית עדינות (נגיד, לא גורגנזולה בשלה).

חוצים את התאנים, עדיף לרוחב, אופים על נייר אפיה בחום של 200 מעלות כ-10 דקות, מוציאים, מוסיפים חתיכות גבינה על כל חצי , אופים עוד 5-10 דקות עד שהגבינה נמסה ומגישים מייד.

אחת…

 

שתיים…

 

ושלוש!

 

 

תודה לאינסטגרם שמאפשר לי לצלם צילומי אוכל יפים יותר!

פורסם בקטגוריה פוסטים ישנים מהפייסבוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים