עוגת גבינה קלה לשבועות -מאי 2012

בהתאם לנסיבות הנוכחיות, הפעם אנחנו עם עוגה דלת שומן ובאופן יחסי דלת קלוריות (זאת עוגה, אחרי הכל…). יש בה 3 חלקים – בצק פריך אפוי, "קרם" גבינה לבנה וקישוט למעלה – אני בחרתי בפירות טריים.

בצק פריך אפוי, "קרם" גבינה לבנה ופירות חתוכים

 

"קרם גבינה" על בצק אפוי

אני הכנתי בצק שקדים פריך (שכבר כתבתי עליו בעבר) אבל אפשר להכין תחתית של טורט אפוי, אפשר לפורר עוגיות ולערבב עם חמאה, אפשר אפילו סתם תחתית של עוגיות אבל זה נראה לי קצת חבל. להלן הבצק שאני הכנתי:

קמח -1.75 כוסות

שקדים טחונים – 2/3 כוס

חמאה  קרה חתוכה לקוביות- 150 גרם

סוכר – 1/3 כוס (אפשר גם קצת פחות)

ביצה אחת שלמה ועוד חלמון אחד

אבקת אפיה – רבע כפית

 

מבחינתי זו כמות של 1.5. כמות של 1 זה כוס ורבע קמח, רבע כוס שקדים טחונים, ביצה אחת, 100 גרם חמאה, 2 כפות סוכר (עדיף אבקת סוכר) וקורט אבקת אפיה. הכמות תלויה בגודל התבנית שלכם.

על כל פנים, מערבבים את כל החומרים, מעט ככל האפשר, לא נורא אם נשארות קצת חתיכות חמאה לא מעורבבות. עוטפים בניילון ומקררים בערך שעה. אחרי שעה משטחים בתבנית וכדאי לחורר קצת את הבצק במזלג. בינתיים מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות. אפשר להכניס את התבנית עם הבצק לפריזר עד שהתנור מתחמם, אפשר גם לוותר על השלב הזה.

אופים עד שהבצק מזהיב, 25-30 דקות, תלוי בתנור שלכם.

 

"קרם" גבינה לבנה – העוגה הקלה בעולם, תרתי משמע:

גבינה לבנה 5% שומן – 800-900 גרם. איזה סוג שאתם אוהבים. לתנובה יש גבינה לבנה ללא מלח ואני חושבת שהיא תהיה ממש מוצלחת פה אבל אפשר כל גבינה לבנה רגילה אחרת.

אינסטנט פודינג וניל (כן, כן) – חבילה אחת

תמצית וניל טובה – 2 כפות. בבקשה תשתמשו בתמצית וניל אמיתית וטובה, כזו שעשויה מוניל אמיתי ולא רק ונילין וצבעי מאכל. אם ממש בא לכם להשקיע שימו גרגרים מחצי מקל וניל. זה לא הכרחי.

סוכר – שליש כוס.

מערבבים את החומרים בקערה וזהו. אפילו לא צריך להקציף. רק לערבב וזהו. תטעמו ותראו אם זה מספיק מתוק ואם טעם הוניל טעים לכם.

 

קישוט למעלה –

אני פרסתי קיווי וחציתי דובדבנים טריים. אפשרויות נוספות –

  1. להכין עוד קצת בצק פריך, לאפות בתור עוגיות, לפורר ולהכין עוגת גבינה-פירורים.
  2. תותים טריים פרוסים – אם זו העונה.
  3. פסיפלורה טרייה (אבל אז כדאי להוסיף עוד קצת סוכר לגבינה)
  4. פירות יער קפואים או פירות יער בצנצנת – אוכמניות וכו' -מדללים בקצת מים ושופכים על הגבינה
  5. ריבת חלב – מחממים עם קצת חלב בשביל לדלל קצת ושופכים על הגבינה (אפשר לחמם במיקרו, רק בזהירות שלא ישרף) .

מכסים  את העוגה המקושטת בניילון נצמד ומקררים כמה שעות לפני ההגשה.

 

לפני

 

ואחרי

 

חג שמח!

 

 

חג שמח!

פורסם בקטגוריה פוסטים ישנים מהפייסבוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים