מקרונים לפסח – אפריל 2012

אם קיבלתם (או התנדבתם) את משימת הקינוח לפסח – מקרונים הם רעיון לא רע בכלל. כלומר, בתנאי שקיבלתם רק את משימת הקינוח ולא משימות אחרות. מדובר בסנדוויץ' של עוגיות שקדים רכות ואווריריות ובאמצע מילוי לפי בחירתכם. למה זה קינוח טוב לפסח? העוגיות עצמן כשרות לפסח והן גם פרווה לגמרי. חוץ מזה אלו עוגיות קלילות שבדיוק סוגרות את הפינה של משהו מתוק בסוף הארוחה (אפילו אם תאכלו רק מהסלטים, כמוני….), הן כמובן טעימות, ויחסית לקינוח הן אפילו דיאטטיות: אין בהן שומן מלבד שומן שיש בשקדים הטחונים. המילוי תלוי בכם, אפשר להכין מילוי של פירות, לדוגמה. בכל מקרה, בכל מקרון יש בערך חצי כפית-כפית מהמילוי ככה שגם אם שמתם שמנת או שוקולד כל אחד מקבל כמות קטנה וזה עדיין דיאטטי, כמובן, בהשוואה לקינוחים אחרים.

אם זה כזה קינוח נהדר, אז למה לא בעצם? אז ככה, מקרונים זה הרבה עבודה, זה דורש קצת מיומנות אפיה וגם ציוד מטבח כמו מיקסר ומשקל: מפרידים ביצים בערב שלפני ההכנה ואז יש שעתיים-שלוש עבודה, תלוי כמה מקרונים אתם מכינים. וכל זה לא כולל הכנה של מילוי. בעצם אפשר להכין אותו בזמן ההכנה – ב"אינקובציה" שלפני האפיה או אחריה, כשמחכים שיתקרר.

אני הכנתי לפי ההוראות של בצק אלים ולכן אני לא חוזרת על כל ההנחיות שלה. http://www.bazekalim.com/2011/04/16/macaron-101/

זו הייתה הפעם הראשונה שהכנתי לבד ולמען האמת לא יצא לי מושלם. אני חושבת שלא ערבבתי מספיק את קצף הביצים עם אבקת הסוכר והשקדים. חוץ מזה פיזרתי אבקת קקאו על חלק מהמקרונים (אלה שהולכים לקבל מילוי שוקולד). פיזרתי את הקקאו אחרי שהכנתי את כולם בתבנית. יכול להיות שהקקאו קצת מפריע, לפחות בשלב הזה, כי אלו עם הקקאו נסדקו יותר, יחסית לאחרות. בכל מקרה, נכון לעכשיו, עדיין ברחובות, כל העוגיות שלמות והן מחכות לנסיעה לחג.

הערה אחרונה לפני שאני מתחילה עם המתכונים – שמנת צמחית. כשמסתכלים על הרכיבים של המוצר הזה, זה ממש עלבון לשמנת שקוראים לזה ככה. בעיקר מים, סוכר, שומנים ומתחלבים. לי זה נשמע דוחה למדי. למרבה המזל, הצלחתי למצוא שמנת צמחית שהיא על בסיס סויה באמת, ומכילה כ-80% תמצית סויה. אני השתמשתי בה. אם אתם יכולים להשתמש בשמנת רגילה – אני חושבת שזה עדיף. שמעתי ששמנת צמחית של אלפרו היא טובה, אני לא מצאתי כזו כשהלכתי לקניות אז אני לא יודעת. קרם קוקוס הוא גם תחליף טוב אבל הוא מוסיף מן טעם עדין של קוקוס, מהסיבות המובנות. בכל מקרה, שמנת צמחית מהסוג של ריצ'-אני לא רוצה להשתמש בזה. זה סינטטי לגמרי וגם מלא שומן.

 

אז מה אני הכנתי? הכנתי מילוי של קרם תות ומילוי של גנאש שוקולד-וויסקי.

קרם תות – 

חצי חבילה של תותים ארוזים מהסופר.

חצי כוס שמנת צמחית או קרם קוקוס (או שמנת רגילה, אם לא אכפת לכם שזה לא פרווה)

כף וחצי קורנפלור

סוכר -לפי הטעם. אני שמתי 3 כפות. תטעמו במהלך ההכנה ותראו מה נראה לכם.

טוחנים בבלנדר יד את השמנת עם התותים. הכי טוב לעשות את זה בהדרגה: שמנת עם קצת תותים וכשזה נוזלי מוסיפים עוד ועוד תותים בהדרגה. עדיף לחתוך קצת את התותים לפני הטחינה. מעבירים את הנוזל לסיר קטן ומחממים. ממיסים קורנפלור בקצת שמנת, מים או אפילו בתותים הטחונים ומוסיפים לסיר. מערבבים עד  שהנוזל מסמיך. טועמים ומוסיפים סוכר לפי הצורך. מעבירים לכלי או צנצנת ומקררים.

חצי חבילת תותים ושמנת צמחית (5% שומן)

 

אם אין בלנדר יד או משהו מקביל אפשר פשוט לבשל את התותים ולמעוך אותם. אני חושבת שזה פחות מוצלח כי זה יוצא קרוב יותר לריבה. את התותים אפשר להחליף בחבילה של פירות יער קפואים או למעשה בכל פרי אחר שהוא לא מאוד נוזלי. הייתי נזהרת בבחירה של פירות מאוד מתוקים כי העוגיות עצמן מתוקות.

גנאש שוקולד – ויסקי – 

טוב, כזה כבר הכנו בכמה מתכונים.

חצי כוס שמנת

מאה גרם שוקולד מריר (אפשר קצת פחות)

קצה כפית של נס קפה (אבקה)

שתיים-שלוש כפות וויסקי או אלכוהול אחר לבחירתכם

כפית תמצית וניל

 

מחממים את השמנת בסיר קטן או במיקרו וממיסים בפנים את השוקולד. אפשר לעשות את זה על אש קטנה, לא חייבים בקערת זכוכית מעל אדים. רק שתהיה אש קטנה. מוסיפים את יתר מרכיבים ומערבבים היטב.

 

זהו, לוקחים 2 עוגיות, מורחים חצי כפית-כפית מילוי, תלוי בגודל העוגיות וסוגרים לסנדוויץ'.

 

כמה הערות לסיום

  • אני חושבת ששהמקרונים הכי טעימים מייד אחרי שמכינים לכן עדיף לא להכין הרבה זמן לפני ההגשה. התכנית שלי היא להביא לסדר עוגיות אפויות וצנצנות מילויים ולמלא את המקרונים בערב עצמו. אפשר להכין  סנדוויצ'ים כמה שעות מראש, אני חושבת שכדאי לא יותר מדי זמן מראש כי העוגיות מתחילות להרטב. העוגיות עצמן נשמרות בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך כמה ימים, כך שאפשר להכין אותן מראש (כמו שאני עשיתי). את פעולת המילוי עושים סמוך להגשה.
  • המילוי של קרם התות נותן כמות מאוד גדולה. אני חושבת שזה יספיק לפחות ל-40-50 סנדוויצ'ים ולי יש פחות. הקרם טעים אז בטח נמצא מה לעשות בו.
  • מסיבה כלשהי המצלמה שלי סירבה להתמקד במקרונים, לכן יש רק תמונה אחת וגם היא לא מדהימה. מילאתי שניים לדוגמה בשביל הצילום וגם בגלל שמאוד רציתי לטעום.

 

מקווה שהמשפחה תאהב או שיותר לא יתנו לי להכין קינוחים לחגים!

מקרון תות ומקרון שוקולד
פורסם בקטגוריה פוסטים ישנים מהפייסבוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים