עוגת בננות וטופי- פברואר 2012

כבר הרבה זמן שנורא בא לי להכין שוב עוגות וקינוחים אבל אתם יודעים שזה כרוך בשתי בעיות – הראשונה – אין לי כוח להכין כלום (יותר נכון, לעשות כלום), השניה – קשה לי לאכול, בעיקר דברים כבדים. אבל, לאור שיפור קל במצב ותהליכי החלמה מצינון מציק, וכמובן לרגל יום הולדת כפול במעבדה – יש עוגה. בעוגה הזו יש שמנת אבל כשזו שמנת של 10% ואם אוכלים קצת כל פעם אז גם אני יכולה לאכול. מכל מקום, נראה לי שזה אפילו שווה את הכאב בטן.

לעוגה יש 3 חלקים – בצק פריך, בננות וקרם טופי.

 

בצק:

הפעם החלטתי לנסות לשדרג קצת את הבצק הפריך. זה נעשה ע"י החלפה של חלק מהקמח בשקדים טחונים (אפשר לקנות ארוז בכל סופר נורמלי) וגם הוספה של קצת אבקת אפיה. כן, זה מוזר, אני יודעת, אבל אני חושבת שזה דווקא הוסיף למרקם של הבצק.

לתבנית ח"פ גדולה –

קמח לבן רגיל- 1.75 כוסות

שקדים טחונים – חצי כוס

אבקת סוכר – 2 כפות

חמאה – 150 גרם

ביצה אחת שלמה + עוד חלמון אחד

אבקת אפיה – חצי כפית

מערבבים את כל החומרים שהם לא חמאה ואז מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שיש בצק. החמאה צריכה להיות קרה מהמקרר, חותכים לקוביות ומוסיפים לבצק

כשיש גוש בצק אחיד מפסיקים ללוש אותו (לא טוב ללוש הרבה), עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה-שעתיים.

מחממים תנור או טוסטר אובן ל-180 מעלות ואופים את הבצק בערך רבע שעה. הוא צריך להיות קצת זהוב, לא אפוי לגמרי כי אח"כ אופים עוד.

הפעם לא אפיתי "אפייה עיוורת" כי אני כן רוצה שהבצק קצת יאפה ויזהיב לפני ההוספה של הבננות.

קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים

 

מוספים חמאה ליתר החומרים

 

ככה נראה בצק לפני כניסה למקרר

 

בצק מסודר בתבנית לפני אפיה, לא נורא אם לא כל החמאה התערבבה

 

בננות:

בננות הן בננות, אין יותר מדי מה לפרט. אני השתמשתי ב-5 בננות. תטעמו חתיכה של בננה לפני שאתם שמים בעוגה -לא טעים – לא בעוגה. לפני כמה זמן הייתי באיזו מסעדה שהגישה קינוח עם בננות לא בשלות. לא לעניין בכלל. פורסים לעיגולים בעובי של 0.5-1 ס"מ ומסדרים על הבצק האפוי.

 

בננות חתוכות על בצק אפוי

קרם טופי:

דומה מאוד לזה של עוגת הסניקרס.

סוכר לבן – 8 כפות

מלח – רבע כפית

שמנת מתוקה (10% שומן) – מיכל וקצת (כ-300 מ"ל). אם אין לכם "קצת" אז אחד זה גם בסדר.

ממיסים את הסוכר בסיר קטן עד שיש קרמל. חשוב מאוד לא להוסיף את כל הסוכר בבת אחת! מתחילים עם 2 כפות, מערבבים עד שזה נהיה נוזלי. מוסיפים עוד 2 כפות ושוב ממיסים. ככה עד שיש 8 כפות מומסות. בכף השישית בערך מתחילים לחמם את השמנת יחד עם המלח, אפשר במיקרו. אם לא במיקרו אז עדיף לחמם קודם, ככה שהיא תהיה חמה כשכל הקרמל מוכן. עדיף לעשות את זה מראש כי קרמל יכול להשרף מאוד בקלות. מוסיפים את השמנת לסיר של הקרמל – עושים את זה בשלבים, כל פעם קצת. השמנת והקרמל די גועשים בהתחלה כי הכל מאוד חם, זה בסדר. אם יש גושים אז ממשיכים לחמם  ולערבב קצת עד שהם נמסים. אם נשאר לכם גוש אחד קטן עקשן במיוחד פשוט תוציאו אותו.

שופכים את הכל על הבצק והבננות ואופים עוד 20 דקות ב-180 מעלות. עדיף לאפות בערך 10 דקות בתבנית מכוסה (נגיד בנייר אלומיניום) ועוד 10 דקות בלי כיסוי.

 

קרמל

 

מוסיפים שמנת לקרמל

 

קרם קרמל על הבננות

 

אחרי אפיה
פורסם בקטגוריה פוסטים ישנים מהפייסבוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים