מרק בצל – ינואר 2012

שלום, קוראים לי שקד ואני משתמשת ביין לבישול. לא מבשלת עם יין, משתמשת ביין זול וגרוע בשביל לבשל. אני יודעת, צריך לבשל עם יין שכיף לשתות. אבל מה לעשות שלפעמים יש דברים שדורשים כוס יין ולא בא לכם לפתוח בקבוק בשביל זה (או שאסור לכם לשתות ואז אתם ממש מתבאסים לפתוח בקבוק טוב בשביל כוס אחת לתבשיל)?  אז לי יש יין לבן לבישול ויין אדום לבישול. הם לא טעימים, אבל תוספת של כף סוכר על כל כוס יין פותרת את הבעיה. לצרכי בישול בלבד, כמובן.

אז שוב יש סופ"ש ממש חורפי, ואלו מכם שבקשר קצת יותר קרוב איתי יודעים על הקושי שיש לי כרגע עם אוכל ולפיכך על ההעדפה המובהקת שלי למזונות נוזליים, ולכן, בעצת חברים הוחלט ללכת על מרק בצל. כי זה גם נוזלי, גם חם, וגם אמור להיות טוב לבריאות.

כמויות עבור 6 מנות

בצל לבן יבש – 1.5 – 2 ק"ג שזה בערך 5-6 בצלים גדולים-בינוניים. אפשר להחליף חלק או הכל בבצל סגול ו/או כרישה

שום – 4-5 שיניים

יין לבן חצי יבש – כוס ורבע (+כף סוכר אם אתם משתמשים ביין גרוע כמו שלי). הכוונה לכוס רגילה, לא כוס יין.

מלח- 2.5 כפות

קמח – 5 כפות

חמאה – 20-30 גרם

צ'ילי יבש גרוס – חצי כפית – זה לא חובה

 

חותכים את הבצלים לחצי לאורך ואז לפרוסות של חצאי עיגולים בעובי של 0.5-1 ס"מ. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצלים. מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד שהבצלים רכים ונהיה להם צבע זהוב. בגלל שזה הרבה מאוד בצל זה לוקח 10-15 דקות. מוסיפים את השום, חתוך לחתיכות קטנות ומטגנים הכל ביחד 2-3 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל. בשלב הזה זה מתחיל להראות כמו עיסה קצת מגעילה, לא נורא. מוסיפים את היין ובינתיים מרתיחים מים בצד. כשהיין נספג מוסיפים מים למילוי הסיר ואז מלח וצ'ילי. אפשר לטעום ולראות אם נראה לכם שצריך עוד קצת סוכר.

מבשלים מכוסה על אש קטנה משהו כמו שעה, הזמן כבר לא באמת קריטי בשלב הזה.

 

מגישים עם קרוטונים או טוסטים עם גבינה כיפית (גאודה, פרמזן, גבינת עיזים, גבינה כחולה וכד'). אני אחליט בערב לפי היכולת לאכול.

הרבה בצל בסיר. מתחילים לראות אדים…

 

ככה זה נראה שכזה מתחיל להזהיב

 

 

 

מרק מתבשל
פורסם בקטגוריה פוסטים ישנים מהפייסבוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים