ניוקי חורפי – נובמבר 2011

נכון שבמזג אוויר כזה מתבקש שאני אכין מרק. ובכן, קצת שבעתי ממרקים השבוע ולכן בא לי משהו אחר. הייתי בבוקר בשוק של רחובות לקנות ירקות ופירות. כבר תכננתי להכין משהו אחר כשהגעתי סופסוף לדוכן מעניין: היה שם ארטישוק ירושלמי, שזה ירק שאני חושקת בו כבר איזה זמן. חוץ מזה היו גם פטריות פורטובלו גדולות ויפות. אם כך, הפור נפל – ניוקי תפוחי אדמה עם פורטובלו וארטישוק ירושלמי.

ניוקי בבית זה לא קשה אבל זה הרבה עבודה ככה שזה לא מתאים למי שמחפש משהו מהיר וקליל. בשלב ראשון צריך תפוחי אדמה. יש טענה שעדיף להשתמש באלה האדומים ולא הצהובים, לא יודעת אם זה באמת קריטי, אני השתמשתי ב-5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים-גדולים. עטפתי כל אחד בנייר אלומיניום ואפיתי ב-200 מעלות במשך כשעתיים.

נותנים לתפוחי האדמה להתקרר ואז מקלפים ומכינים פירה. מוסיפים ביצה אחת, כפית גדושה מלח וקמח. קמח זה הקטע הטריקי במתכון הזה: בשביל שיצאו ניוקי רכים ולא דחוסים צריך מה שפחות קמח. אבל איך יודעים כמה לשים? קשה להגיד. זה כנראה עניין של נסיון, מאחר וזה הניוקי השלישי שאני מכינה, אני לא משוכנעת לגמרי שאני יודעת להגיד. אני שמתי כוס וחצי קמח לבן בסה"כ. קודם כוס אחת ואז עוד חצי (היה דביק מדי).

מרתיחים מי מלח בסיר ומכינים את הניוקי. הגרסה הרשמית אומרת שמגלגלים נקניקים וחותכים אותם. אני מצאתי שיוצאים לי יותר טובים אם אני מגלגלת אותם בידיים רטובות (כן, רטובות) ושמה ישר בסיר. מבשלים אותם משהו כמו 10-20 כל פעם, לא הכל בבת אחת. כשהם צפים הם מוכנים ומוציאים אותם.

בד"כ אני לא אוהבת רטבים כבדים, בטח לא עם ניוקי, לכן ה"רוטב" שלי הוא על בסיס חמאה.

טיגנתי בחמאה פרוסות של 7-8 ארטישוקים ירושלמים. ארטישוק ירושלמי זה ירק שורש טעים מאוד עם טעם של חורף. מתאים להיום. אחרי כמה זמן הוספתי להם קוביות של 6 פטריות פורטובלו  בינוניות. מוציאים חלק מהמחבת ומטגנים את הניוקי בחמאה. בגלל שהחמאה היא בסיס של הרוטב, צריך לשים די הרבה, לא להתקמצן על החמאה. נגיד, 40 גרם בסה"כ. אם צריך, מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס. אני הוספתי גם בצל ירוק כשהכל כבר די מוכן. מקפיצים קצת הכל ביחד ומוסיפים גבינה כיפית אם רוצים. אני שמתי קצת פרמזן מגורדת וקצת גבינת עזים קשה שקיבלתי מספרד.

הכי טוב לאכול מייד בסוף ההכנה. זו גם הסיבה שאין תמונה של המנה המוכנה.

כמות ל-5-6 מנות

לניוקי:

חמישה תפוחי אדמה אדומים בינוניים-גדולים

ביצה אחת

כוס וחצי קמח

כפית גדושה מלח

לרוטב:

חמאה – 40-50 גרם

שש פטריות פורטובלו גדולות

שמונה ארטישוקים ירושלמיים

שלושה גבעולי בצל ירוק

מלח

פלפל גרוס

גבינה טעימה

 

 

 

 

פורסם בקטגוריה פוסטים ישנים מהפייסבוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים