עוגת הבית של מדיום וול (עוגת סניקרס) – אוקטובר 2011

מחר אנחנו חוגגים יום הולדת לשלוש בנות במעבדה ואני מכינה עוגה. על הכוונת הפעם – עוגת סניקרס: בסיס חמאת בוטנים, עליו קרם טופי קרמל ולמעלה שוקולד. בגלל שיש שלוש שכבות צריך לעשות את העוגה בשלבים אבל בסה"כ ההכנה לא קשה ולא דורשת ממש מיומנות, למעט אולי בשלב הקרמל.

אז נתחיל:

בשביל הבסיס השתמשתי בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים ובעוגיות פתי בר קנויות. אפשר להשתמש בכל עוגיות חמאה רגילות שיש בבית, אני קניתי במיוחד. בסה"כ השתמשתי בשליש חבילת עוגיות (14-15) וב-3 כפות גדושות מאוד של חמאת בוטנים עם שברי בוטנים (בערך שליש צנצנת). מתחילים מלשבור את העוגיות. אני עשיתי את זה בתוך שקית ניילון – שמתי את העוגיות בשקית והרבצתי להן במערוך. לא חייבים שהכל יתפורר ממש. אחרי זה מחממים את חמאת הבוטנים בסיר קטן במשך כמה דקות עד שהיא נהיית די נוזלית. זהו, מערבבים בקערה את חמאת הבוטנים עם שברי העוגיות וקורט מלח ומשטחים בתבנית.

 

קרם טופי – החלק הכי מורכב בעוגה:

בסיר קטן (אותו אחד של החמאת בוטנים) ממיסים 3 כפות סוכר עד שזה נהיה נוזלי לגמרי. מוסיפים עוד כף סוכר ואחרי שהיא נמסה מוסיפים עוד אחת .במקביל מחממים (אפשר במיקרו) חצי חבילה של שמנת מתוקה (אני השתמשתי בשמנת לבישול 10%). את השמנת החמה (!) מוסיפים לקרמל שנוצר. חשוב להוסיף את השמנת לאט ולעשות את זה כשיש לקרמל צבע זהוב אבל לא כהה מדי. בוחשים הרבה עד שהגושים מתמוססים ונזהרים שלא ישרף. אפשר להוריד מהאש מדי פעם. זהו, שופכים על תערובת העוגיות והבוטנים.

 

גנאש שוקולד – לפי הנוהל הרגיל:

החצי השני של חבילת השמנת המתוקה עם 150 גרם שוקולד מריר. קודם מחממים את השמנת בסיר וכשהיא לקראת רתיחה מוסיפים את השוקולד. כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים 1/4 כפית אבקת נס קפה ו-1/2 כפית תמצית וניל.  שופכים על קרם הטופי ונותנים להכל להתקרר. כדאי להשאיר במקרר לילה לפני שרוצים להגיש.

 

תודה ללבנת שעזרה לי עם הכלים והצילומים!

בוטנים ועוגיות

 

מכינים קרם טופי

 

קרם טופי על הבסיס

 

מכינים גנאש

 

עכשיו יותר טוב

 

שופכים את הגנאש על הבסיס

 

זהו. מכניסים למקרר.

 

פורסם בקטגוריה פוסטים ישנים מהפייסבוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים