סיכום קולינרי של הטיול בדרום ספרד + "סלט סיבים תזונתיים", אחרי שבוע של אוכל שומני וכבד – אוגוסט 2011

אני אתחיל בדברים הטובים:

Zumo Natural!

הכוככב הקולינארי של הטיול. מדובר במיץ תפוזים סחוט טבעי, אמיתי אמיתי ולא מבקבוק. זה נפוץ, זה זול וזה טעים. במקום השני, גם הוא בגזרת ארוחות הבוקר – טוסט עם עגבניות ושמן זית: לחמניה חצויה לאורך, קלויה קלות ועליה רסק עגבניות טריות, כמו של ג'חנון. מוסיפים שמן זית ואוכלים. רצוי ליד סומו נטורל ואם אתם אני אז גם קפה סין לצ'ה.

כל היתר היה קצת מאכזב. האוכל הספרדי בארץ יותר טוב מהאוכל הספרדי בספרד, שהוא בעיקר שומני וכבד. אני רוצה קצת לסייג את הקביעה הזו ולהגיד שאולי יש פאייאה מצוינת, אני פשוט לא אוכלת את זה בגלל כל הפלפלים. ייתכן שאנחנו אכלנו (בעקביות) במקומות בינוניים אבל אני בספק אם זו כל הבעיה. הירקות והפירות בסופר נראים כאילו הם ידעו ימים טובים יותר לפני כמה שבועות. וגם הטעם לרוב לא משהו. יש מרקם של ירקות ופירות אבל חסר הטעם. התפוזים טובים….

חזרתי עם יין ריוחה שממתין לאורחים, שמן זית, וגבינה קשה שתטעם עוד הערב. בסה"כ נראה לי שאני צריכה איזו קאווה או סאנגרייה לצד כמה טאפאס כדי להחזיר את האמון באכול הספרדי.

בינתיים, אחרי שבוע של אוכל כבד ושומני החלטתי להכין משהו קליל באווירה בריאותית – סלט בורגול עם אגסים, חמוציות וסלרי.

רכיבים ל-3-4 ארוחות צהריים:

כוס וחצי בורגול יבש, מושרה בערך בשתי כוסות מים פושרים.

שני אגסים

שלושה גבעולי סלרי גדולים

בצל אחד מטוגן

שני חופנים של חמוציות יבשות (שלי ממותקות במיץ תפוחים)

מיץ מלימון שלם

ארבע-חמש כפות שמן זית (לא ספרדי, בינתיים)

מלח

רבע כפית שמן שומשום (לא חובה!)

קורט צ'ילי גרוס

גזר טרי יתאים מאוד גם, לא שמתי כי אין לי כרגע בבית.

אגס וסלרי

 

סלט מוכן
פורסם בקטגוריה פוסטים ישנים מהפייסבוק. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים